Kozmetikai akupunktúra

Kozmetikai akupunktúra

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a sebészeti beavatkozást nem igénylő arcfeltöltés, az arcakupunktúra. Tíz éve még csak a botox, vagy a különböző töltőanyagok jelentették az alternatívát, manapság azonban az embereknek másra van szükségük. Shali Rassouli, a kínai orvostudomány okleveles gyakorlója és a kozmetikai akupunktúra specialistája szerint ez az egyetlen olyan kezelés, mely a fentiekhez hasonló hatásfokkal rendelkezik. Előnye a szakember szerint, hogy a botoxszal szemben nincsenek mellékhatásai. Az 1996-os, a Clinical Acupuncture című folyóiratban publikált felmérés szerint a kezelés 300 emberből 90 %-nál volt hatásos. A kezelés szinte teljesen fájdalommentes, idegen anyag nem kerül a szervezetbe. Egy kúra 10-12 kezelésből áll. A megfelelő hatás elérése érdekében a kúra optimálisan hetente 1-3 kezelésre van szükség. Mindegyik kezelés körülbelül 2 -2,5 óráig tart, 1 óra előkészítés plusz 1 óra kezelés, relaxáció. A meglévő ránc nem tűnik el, csak feljebb töltődik és szebb lesz. 

- A kozmetikai akupunktúra nem fájdalmas kezelés, kevésbé veszi igénybe fájdalom- tűrő képességét mint a botox kezelés. A botox-neurorotoxin az idegrendszerbe kerülve, az arcizmok bénulását okozza, így a ráncok nem tűnnek olyan mélynek a kezelések után.

- A kozmetikai akupunktúra egy természetes és mégis látványos módot kínál a megszépülésre. A hatás fokozatosan alakul ki, és fenntartható. Az izmok tónusa, a bőr feszessége, rugalmassága, simasága fokozódik, a

ráncok kisimulnak.  

- Ez a módszer rizikómentes, szemben sok eddig ismert eljárásokkal. Természetes úton, az energiaáramlás és vérkeringés fokozásával javul az izmok és a bőr állapota.

- A fokozott kollagén ellátottság miatt az arc puffadtsága csökken, a szem körüli táskák csökkenek, puhább lesz a bőr, javul az arcszín. Bőrfiatalítás, fiatalos megjelenés természetes úton A kozmetikai akupunktúra noha nem helyettesíti a plasztikai sebészetet, mégis annak egy kiváló biztonságos alternatívája. Fájdalommentes, az ultra vékony tűk behelyezése a speciális pontokba. Nincs számottevő mellékhatása. Ami időnként előfordulhat, a beszúrás helyén apró bevérzés, ami azonban néhány nap alatt spontán felszívódik, a hatásosságot nem befolyásolja. A kezelésnél nem kell számolni a hegesedés rizikójával, nincs hosszabb felépülési idő, trauma okozta duzzanat,vagy bőrpír. A hajszálvékony tűk beszúrása után, gyorsan elmúló szúró, csípő érzés jelentkezhet, ez pillanatokon belül elmúlik, tehát fájdalommentesnek tekinthetjük, ezt a szépészeti eljárást.

Mitől különleges ez a módszer?

- Mert magába foglalja az akne, cellulitis, rozacea, dermatitisz, ekcéma, psoriazis, urtikáriát, a csökkent izomtónus következményeként kialakult táskás szemeket, megereszkedő arcot, tokát és szemhéjakat. Különösen jellemző a szem körül, alsó-felső ajak, szemöldök és homlok ráncok, valamint a banyaráncok területe.

Milyen életkorban érdemes elkezdeni?

- Egy 40 éves arc fiatalító kezelése, és eredménye lényegesen különbözik egy 60-éves arcétól, éppen ezért a 30-as 40-es éveinkben jó elkezdeni.

 

 

Várok mindenkit szeretettel!

Bejelentkezés:

Szénási Ilona 06-30/385-8353

K-Cs: 8-20 óráig

Szombaton: bejelentkezés alapján