Kollagén indukciós kezelés / Dermaroller

A dermaroller kezelés az esztétikai bőrgyógyászatban alkalmazott legújabb bőrfiatalító eljárások egyike. A kezelés alapja az, hogy a bőrfelszínen négyzetcentiméterenként 250 egészen apró tűszúrást ejtünk egy rendkívül finom, éles hegyű tüskékkel borított hengerrel. A bőrt érő finom kis sebzések hatására olyan biológiai aktivátorok kezdenek termelődni, melyek beindítják a bőr saját regeneráló mechanizmusát. Ennek a lassú, természetes folyamatnak a során a kollagén rostok termelődése 300-400%-kal fokozódik, ami az apró ráncok látványos csökkenését, a tág pórusú bőrfelszín elsimulását, az apróbb bőrhibák eltűnését és a bőr fiatalosabb megjelenését eredményezi. A bőr tónusosabbá, feszesebbé válik. Ezt nevezzük kollagén indukciós kezelésnek. A dermaroller kezelés előnye a többi esztétikai kezeléshez képest a minimális felépülési idő.

A kollagén indukciós kezelés hatékonyságát fokozhatjuk azzal, hogy a szúrásokkal ejtett kis sebeken, „csatornákon” keresztül a mezoterápia során használt regeneráló anyagokat juttatunk a bőrbe. Az apró szúrások és a többek között növekedési faktorthialuronsavat, keringésjavítókat és vitaminokat is tartalmazó anyagok hatására a vékony ráncok elsimulnak, a bőr rugalmasabbá, teltebbé, hidratáltabbá válik. A dermaroller kifejezetten alkalmas a száj körüli apróbb, ún. cigarettaráncok kezelésére, ami általában nagyon nehéz területnek számít.

Az acne okozta hegek nagyon komoly esztétikai problémát okoznak. Dermaroller segítségével mind a besüppedt, mind a kissé kiemelkedő hegekkel tarkított bőr állapotát tudjuk javítani. A tűszúrások fellazítják a heges rostokat, ami a hegszövetbe bejutó új erek segítségével egy regenerációs folyamatot indít be, az utókezelés során alkalmazott mezoterápiás anyagok pedig puhítják a bőrt. A striák vagy terhességi csíkok esetén hasonló mechanizmus alapján fokozódik a kötőszövet regenerációja, amit speciálisan az ilyen esetekre kifejlesztett összetételű mezoterápiás bőrfeszesítő anyagok bejuttatásával kombinálunk. A dermaroller kezelés speciális indikációja a terhesség után a köldök körül meglazult bőr, vagy a felkar meglazult bőre.

Javulás már 1-2 kezelés után is észlelhető, de általában 4-6 ismétlés szükséges a megfelelő hatás eléréséhez. A dermaroller kezelést bőrtípustól függően 2-4 hetente ismételjük. A kezelés után kialakuló enyhe bőrpír és a szúrások helye azonnal lefedhető alapozóval. Másnap már a kezelésnek semmiféle nyoma nem látható, de néhány napig még fényvédőt kell használni.

 

 

Várok mindenkit szeretettel!

Bejelentkezés:

Szénási Ilona 06-30/385-8353

K-Cs: 8-20 óráig

Szombaton: bejelentkezés alapján